(null)
 
Godis högt och lågt! I ägg, på fest, middagar, kaféer, uteställen, butiker...Herregud det är så svårt att värja sig att jag istället laddar upp med mitt eget godis... Smoothie, rawfoodbollar, fröknäcke, nötter, torkat frukt och annat gott som är bra för kroppen. 

Att minimera sockermängden ger så mycket tillbaks i form av energi, jämnare humör, bättre tålamod, mindre smärta och inflammationer, minskad vikt...och mycket mer.

Det är som en vän Carina Bylund, tidigare i veckan uttryckte sig; 

-"Det är många som skrattar när de känner igen sig, men så här säger många som vill må bättre.

🕯Lucia : Nä, då är det mycket fika på jobbet! 
🎅🏼 Jul : nä, det passar ju inge bra 
🥂Nyår : skojar du??!
☃️ Sportlov : definitivt inte, åker bort då! 
🐣 Påsk : åker bort igen!!
💐 Midsommar : nära semestern så då går det inte!
📝 Skolstart : Mycket att stå i för barnen och jobbet har kick off! 
✈️ Höstlov : Reser bort igen och då blir det krångligt!

⚠️Oops, där försvann alla dina tillfällen att starta en förändring för din hälsa.... ingen utav oss lever en perfekt värld med perfekta förhållanden."

Ja, när börjar vi egentligen? Det är ju egentligen bara att starta igång, bestämma sig. Visualisera och se sig själv i mål när man nått fram och gjort det man behöver för sin hälsoresa. Kroppen har svårt att se skillnad på en tänkt händelse mot en verklig händelse. 

Upplevde detta nyligen då en nära vän väl bestämt sig och under 4 månader gått ner 16 kg! Snacka om mental styrka! En styrka vi alla besitter, utan undantag. Hennes resa fortsätter och jag hejar på!!!:)

Så vad tipsar jag då om inför Påsken? 

1. Försök iallafall halvera sockerkonsumtionen. Att vara medvetenhet om antal sockerbitar i mat, godis och drickor är en bra start.

2. Tänk med det japanska uttrycket -Hara hachi bun me...ät så att du är 80% mätt. 

3. Drick mycket vatten med äppelcidervinäger samt ingefära o citron. 

4. En stund yoga och andning varje dag, hitta några minuter, mer behöver du inte. Promenader, jogging eller bara rörelse i största allmänhet är bra, det hjälper till bra vid matsmältningen.

5. Och du, glöm inte skratta!
(null)

Kram, kram<3