Att bara ta en stund på mattan innan yogan, en stund bara för att andas, långa djupa medvetna andetag...


Meditera, meditera, meditera tills din rädsla och dina begränsningar släpper greppet och du istället vågar ta steget och följa din intuition. Vad är det du önskar? Hur vill du leva? Var så specifik som möjligt och skriv ner det du vill skapa. 

Meditation blir som förberedelse för yoga såsom yoga blir en förberedelse för meditation...det finns inga rätt eller fel, andningen är det primära, långa djupa andetag långt ner i magen.

Tänk på att möjligheterna finns runtomkring dig - du måste bara tro på dem för att kunna se dem. Våga ta steget och våga lita på att vingarna bär. 

En känsla av lugn, trygghet och glädje infinner sig efter att kroppen få tala till dig genom yogans positioner, känner den stelhet? smärta? obalans? trötthet? Ha tålamod pressa inte, låt kroppen få delta, arbeta fram rörlighet och smidighet, försiktigt, försiktigt... Det finns ingen "Quick fix" utan låt det bli din vardag, ditt liv, din passion. Låt meditationen finnas där som din ledstjärna, din trygghet och din kärlek. Kärleken till dig själv... 

För att kunna ta emot kärlek från andra, måste du kunna älska dig själv. 

För att kunna bli förlåten; - ge förlåtelse. 

För att kunna bli accepterad; - acceptera.

För att kunna få vänlighet; - var vänlig.

Och, om du vill ha kärlek; - älska!

Det är så det börjar, genom att ge så får du.

Meditationen hjälper till att lugna tankarna och riktar blicken inåt mot sanningen i ditt hjärtan.

Om du låter intellektet(som ibland fördömer, finner fel och begränsar dig)få distans, kan du nå en annan universell sanning; -Allt är bra precis som det är...till och med när det inte är det...Var befinner du dig just nu? Lägg de yttre omständigheterna åt sidan och fokusera på vad som händer i ditt liv just i detta ögonblick. Glöm inte att ditt liv är där DU är... Var närvarande. Slappna av. 

Lyssna på kroppen och låt den tala om hur det känns...Är den hungrig? Behöver den vila? Vill den röra på sig? Har den smärta? Kroppen meddelar dig de grundläggande behoven, lyssnar du på signalerna blir de till stor hjälp för dig att få balans i vardagen. Du äter det kroppen vill ha och bara när du är hungrig(inte av rastlöshet), du varvar ner i tid(och minskar risk för utmattning), du rör på dig och får den träning du behöver utefter vad kroppen tillåter dig att göra. 

Vi alla är olika men meditation och yoga fungerar utifrån alla våra olika förutsättningar, det krävs bara lite anpassningar.

Meditationen hjälper dig att landa, finna lugnet, balansen, glädjen. Du vet aldrig vad den kommer att ta dig innan du börjar, meditation kan verkligen förändra ditt liv bortom kroppen och hitta utrymme mellan dig själv och den situation du befinner dig i. 

Så börja med meditation i 5 min varje dag, efter en månad, öka till 10 min för att sen sikta på 20 min dagligen. Det kommer att göra skillnad i ditt liv. <3

Mycket blev det idag efter att jag sträckläst Yoga Girls bok-Att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta.

Hennes livsfilosofi gick rakt in i hjärtat, alla mina tankar låg där serverade på ett silverfat!:D

Okomplicerad bok men medveten och komplex samt kryddad med inspirerande bilder och livsbejakande ord på vägen...Hög mysfaktor!

Matlådan för morgondagen är kirrad(kyckling med morötter, frön, kryddig olja och avokado)

Sov gott<3<3<3

Visa fler inlägg