Hur har du med Din hälsa egentligen?
Känner du dig trött? Ur gängorna? Har du smärta eller bara känner lite stelhet?  Åh, vad jag känner igen allt detta! Har alltid tampats tidigare med symptom som dessa(och gör det även fortfarande till och från, men mycket lindrigare). 
Själv jobbar jag hela tiden med fokus på det mål jag satt. Vilket givetvis är att kunna upprätthålla den smärtfria tillvaron jag äntligen fått. För att hålla vid och landa i den "läkande" vardagen jag skapat, använder jag mig av 3  viktiga rutiner för kroppen och knoppen.
Förresten, rutin känns så statiskt, jag vill hellre kalla det för trix. Trix passar lite bättre här, det står för mer nyfikenhet, problemlösning och utforskning. Vardagstrixen har vi för att lösa upp våra inkörda och destruktiva rutiner, för att kunna skapa rutiner som är bättre lämpade.

Trix 1;
Yogan är den viktigaste.  Den kombinerar två av de ingredienserna vi lider brist på i dagens samhälle, vila och rörelse. Med regelbundenhet i yogautövandet, får du; 
-Den"smörjning" du behöver av leder, muskler och bindväv. 
-Koordination, motorik och kroppskontroll.
-Balans, vilket innebär hur din kropp förhåller sig till tyngdkraften. Speciellt bra nu när det är halt ute.
-Lugn, då yogan minskar utsöndringen av uppiggande hormoner som noradrenalin, adrenalin och kortisol. För mycket av dessa skapar, som du redan vet, en hel del obalanser. 
Här är en skön yoga jag brukar ta med mig på min promenad.
(null)

Trix 2;
Bra magflora är vägen till god hälsa. Det är nu du tänker till lite extra, planerar lite extra och gör lite extra bra val i vad du äter, hur du äter och när du äter.
Grönsakerna får större plats, gärna minst 30 olika sorters växtbaserad gröda under en vecka. De ska dominera måltiden och allt annat (fisk, kött, ägg, frukt, skaldjur mm), får istället bli som en delikat topping. Har här grundat med en härlig panna i ugn, där jag blandat just mina favoritgrönsaker.  Rödbetor, purjolök och vitkål.
(null)

Till denna panna kan jag blanda lite olika tillbehör såsom lax, ägg, grönsaker, bönor, linser. Tar många tips från Paleoskafferiet ... apropå linser, så har jag Kitchari jag kan rekomendera. En Ayurvedisk rätt som är balanserande för kroppen. Du kan läsa mer om dess läkande egenskaper hos Tia Jumbe, hennes recept är toppen! Här har jag gjort matlådor inför veckan med Kitchari. Du ser även en pesto på spenat mixat med andra goda grönsaker samt topping av turkisk yoghurt och sesamfrön. 

Har även laddat med kombinationer;
Kitchari-räkor-ägg
Kitchari-tomat-mozzarella
Kitchari-grönsaker av alla dess slag
Kitchari-lax
Kitchari-rotfrukter av alla dess slag

När du läser Tias blogg, berättar hon om detox med Kitchari... Spännande läsning vill jag lova och kanske något för dig? Jag har själv fastnat för det enkla, naturliga, näringsrika och mättande i denna rätt. Sen att Kitchari tillhör en mångtusenårig tradition för hälsa, är ett bevis på att den är väl anpassad för våra kroppar.
(null)

Trix 3;
Motion som promenader är bra att få in varje dag. Du blir klarare i sinnet, mer kreativ, får lägre blodtryck, får bättre fart på matsmältningsorganen och därmed blir det lättare att gå ner i vikt, om du nu vill göra det. 
Det behövs inte mer än 40 min, åt gången, så att hitta möjlighet till en stunds "skogsdusch" blir lätt som en plätt.
(null) 
(null)     

Under promenaden brukar jag applicera lite medveten andning. Jag ser till att andetagen kommer långt ner i magen och riktar mitt fokus endast på hur mage och bröst expanderade samt töms på luft. Detta tillsammans med armlyft och mjuk framåtböjning, kan jag med lätthet smyga med i skogen... Och, yogarörelser mot träd, kan du(som jag tidigare tipsat), ta med på turen. 
Hela kroppen få vara med och du känner hur den vaknar till liv. Och, där i skogen kan ingen se hur du "vevar på"😉
Vad tror du? Kan dessa trix fungera i din vardag? Fokusera på 2 ord och låt dem få leda dig i processen. Tålamod och tillit. 
Ge dem det utrymme de behöver och det blir lättare att integrera dina förändringar till förmån för ett mer hälsosamt liv. 

Tålamod; 
Låt det ske bitvis, steg för steg och jäkta inte. Låt det få ta tid, det viktigaste är att nya trixen får landa i vardagsstrukturen och att du inte dömer dig själv om du tycker det går för långsamt fram.  
Tillit; 
Lita på att målet finns där, framför dig, Du kanske bara ser silhuetten, men har du tilltro till processen, så ta dig an utmaningen, och du kommer att se vart den leder dig...
Börja att ge dig själv omvårdnad, ömhet och uppskattning. Det skapar glädje och tillfredställelse över att du börjar ta tag i din vardag, samt lägger till sådant som passar in i ditt nya hälsotänk. Allt annat kommer att fasas ut automatiskt, jag lovar...😍

Och du, kroppen kommer att tacka dig. Den ska ju trots allt hänga med dig hela livet, så lite smörjning, nytt bränsle och trimning av kroppsmaskineriet, kan väl inte vara fy skam?  
(null)     

-"Det var som katten!  Många trix blev satta, nu väntar ett pass på min yogamatta..."😉
Lycka till, så hörs vi!❤️

















Visa fler inlägg