Sitter nu i bilen på väg hem från en avslappnande helg i Stockholm. Innan vi lämnade stan fick detta inlägg knyta ihop påsen... (null)

Det är med blandade känslor jag lämnar av... 

Känslor av inspiration men även av sorg. Det finns allt att göra i denna stad, utbudet är nästan oändligt, men ändå verkar många inte må så bra. Stressen är påtaglig och pressen över att vara framgångsrik och ha en "putsad yta", skapar en drivkraft som ibland söndrar istället för att skapa möjligheter. Spontaniteten lyser ofta med sin frånvaro och nyfikenheten är underkastad ett späckat att-göra-schema. Under många år som genuin göteborgare är igenkänningen hög... skillnaden är att jag nu har möjligheten atr se allt från ett annat perspektiv.

Igår fick vi äntligen till en återträff med familjen. Mina föräldrar och bror, barn och partners(tog tyvärr bild när vissa avlägsnat sig). Ibland glömmer jag bara av att dokumentera speciella tillfällen...

En lunch blev det, med höljudda diskussioner, god mat och många åsikter. Det är inte ofta vi träffas p ga avstånd, men just denna helg kunde de flesta ta sig till Stockholm.
(null)

Saga, Peter och jag, tog oss sedan in till stan för att checka in på Nordic Light Hotel

Så underbart att landa lite i vårt härligt luftiga hotellrum, trots sina få kvadratmetrar. Grymt fascinerad över hur begreppet "compact living" går att variera i det oändliga. Det blev en dusch och lite återhämtning inför kvällens spontana promenad där stunden fick bestämma riktningen. 

Det blev kryssningar igenom klungor av människor, på väg någonstans ut i storstadsminglet. Folk som nu äntligen får  mötas, prata och landa i ett nytt normaltillstånd, efter månader av isolering. På något sätt känns det som om ingen pandemi har existerat, det känns lite som att vi är där vi varit för 2 år sedan... men ändå inte.

Vi hamnade på Söder och i Gamla Stan samt betade av lite charmiga platser, restauranger och mysiga pubar. Det är en härlig känsla att få vara turist iStockholm och uppleva allt utan massa planering, deadlines och förpliktelser. 

Fick även en känsla av sensommar. Periodvis lite bitande kyla, men solen var stark och kraftigt orange innan den gick ner bakom huskropparna. Fasaderna lystes upp och stan visade sig från sin allra bästa sida. Ett axplock från kvällsrundan...
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Väl tillbaka på hotellrummet 11.000 steg senare, knoppade vi nöjda och mätta.
 
Med mig från helgen, har jag nu lite gott-o-blandat. Böcker som betyder mycket, speciellt efter allt jag upplevt tidigare som storstadsbo och företagare. 
(null)

Jag använder redan yogans verktyg, såsom andning, rörelse och meditation. Försöker praktisera regelbundet för att kunna bibehålla balansen trots att jag periodvis har mycket omkring mig. Utvecklar mina utövanden hela tiden då det är ett effektivt sätt att kunna hantera allt som händer, samt bidrar till större perspektiv. Ser jag helheten, är det mycket lättare att avgöra vad jag kan fokusera på, men även vad jag kan släppa. 

Ayurveda då? Jo det är sanskrit och betyder "kunskap om livet". Detta system innehållande principer och begrepp, har alla till syfte att skapa balans som en förutsättning för hälsa. Genom att se vad just Ayurvedans verktyg kan göra för oss och vår hälsa, krävs bara lite nyfikenhet. Resten kommer av sig självt... 
Kroppen VILL vara i balans, den VILL läka och den VILL känna harmoni. 
Vår västerländska livsstil är dock en utmaning. 
-Vi jobbar för mycket
-Sover för lite
-Äter inte den mat som vi mår bra av
-Motionerar för lite
-Har för lite tid att umgås med dem vi tycker om
Allt detta får oss att må dåligt och i vissa fall kan vi bli riktigt sjuka. 

Så, hur borde vi tänka då? Vilka åtgärder kan vi ta till? Vilka recept finns?  Och, hur smakar egentligen den Ayurvediska maten?

Många frågor har jag fått den senaste tiden, så jag tänkte därför anordna en inspirationskväll. Den 1/12 kl. 18,00-20,00, går vi igenom Ayurvedans betydelse för vår kropp men även vårt sinne.  (null) 

En kväll med smakprov och idéutbyten tillsammans med massa aha-upplevelser och verktyg från Ayurvedans värld. Det kommer att bli en spännande kväll!
Hjärtligt välkommen!😍














Visa fler inlägg