”Ur gängorna”...Ja, det är lätt att känna sig så när kölden håller ett krampaktigt tag i mig. Allt blir tungt och problematiskt. Jag har under en veckas tid, helt enkelt tillåtit mig att vara ”ur kurs”, ”off pist”, off line” eller  ”off road”. Jag har helt enkelt tagit en ”time out”, som det så ofta heter...(kärt barn har har många namn...) Eller...?:/

Men, igår bestämde jag mig för att;

1. Kylan är där den är, kan inte göra så mycket åt den saken.

2. Solen är ju trots allt helt magisk!

3. Tröstätandets vecka är förbi...nu planerar jag mitt matintag igen och idag blev det varm och krämig soppa på gröna ärtor...Sen planerar jag mitt matintag, dag för dag...

4. Yogar vidare en stund varje dag. Det behöver inte vara mer än 15 min om jag inte har tiden. Pranayama tillsammans med asana, skapar mitt mentala rum fyllt med tillit, tålamod, ödmjukhet samt glädje över att jag kan påverka hur jag vill må. Glädje även över min familj, mina vänner och den gemenskap jag känner i min vardag och liv.

Det är fortfarande kallt idag och jag tar en promenad i solen, en lång promenad, behöver D-vitaminerna...

Rörelser är grymt underskattat. Vilka rörelser som helst, som drar igång energin i kroppen, är bra. Välj rörelser under dagen såsom lek, stretch och promenad. Energiflödet hålls igång av att kroppen, bara den inte stagnerar eller fastnar i en viss position. Tänk alltid; -Vad har gjort för rörelser idag? Hur har kroppen fått hålla igång energiflödet? Vad kan jag lägga till i rörelser för att öka flödet?

Det är inte mycket som behövs, bara reflektion och medvetenhet över balansen mellan kroppens arbetsinsats och dess återhämtning. 

En snabb avbrott på jobbet kan se ut såhär;

Ps. De nedre rörelserna kan du även göra på stolen:)


Fokusera på din Fascia, din bindväv i kroppen,  med lite mjuka rörelser. Fascia är en bindvävshinna som är ett nätverk utan början och slut vilken omsluter i princip allt i kroppen. – Inte bara muskler utan skelett, organ och celler. 

Fascia öppnar upp för nya sätt att se på värk och smärta och har större betydelse för hälsan än man tidigare trott... 

Så, vad tycker du? Vill du hjälpa till att landa i en bra balans? Stämma av Fascians status och låta kroppen svara på rörelserna? 

Kör bara på, och låt din rörelseapparat få möjlighet till längd i rörelserna, regelbundna avbrott för mjukgörande övningar, massage och promenader, korta som långa. Det är alla små pass, all regelbundenhet och den medvetna träningen i vardagen som gör helheten.

Och, glöm inte andningen. Den djupa avslappnande andningen som går långt ner i magen. Den gör dig än mer avstressad, lugn och  balanserad. 

Inte helt fel va?:)

Visa fler inlägg