I år blev det en magisk jul... Barhäng i trädgården, varm badtunna. Trots arbetshelg så försökte vi få en så mysig och avslappnande jul som möjligt...utan massa måsten och förpliktelser. Hade lovar mig själv att inte hänga vid spisen under helgerna utan istället köpte vi en lokal ”fisklåda” från Seth Tåqvist, en suverän kock här i området. Spännande lax och öring med goda såser. Lätt att kombinera med grönsaker i ugn, nötter ost och min favoritdryck...smoothie;)

Snart är det Nyår, nytt år 2018. 

Ett år fyllt med oskrivna blad, med möjligheter och utmaningar. För visst är det så, att varje steg vi tar, är ett steg åt mer erfarenhet och kunskap? Vi står inför utmaning efter utmaning för att kunna plöja ny mark...för, inte är det alltid kul att stå där man alltid stått och göra det man alltid gjort, år efter år efter år efter år...? 

Lite av allt det som jag tar med mig till nästa år... Hur ser det ut för dig? Finns det tårtbitar du vill arbeta med för att må så bra du kan och känna balans?

Var kreativ och låt passionen vara med. Alla har vi olika bagage med oss i livet, så kreativiteten är obegränsad:)

Alla har vi våra dagar som är extra motiga, det är då vänner behövs som ger kraft och blåser igång elden. För mig är peppningen för andra även en stor peppning för mitt eget arbete för att må bra och känna balans. Att finnas för andra underblåser även min egen passion till att dra vidare.

Det är aldrig försent att ta nya grepp och bryta  gamla vanemönster. Det krävs bara lite planering för att ligga ett steg före hela tiden. Före kroppen och dess kroppsminne som spelar oss små spratt i vardagen. 

Kanske kila in en stunds avslappning innan sänggåendet, för att lättare landa i sömnen efter dagens hårda arbete? Eller en promenad innan du far till jobbet? Kanske lite mer tid till att ringa lite vänner bara för stt det ger inspiration och glädje? Läsa boken som du alltid funderat på att läsa? Anmäl dig till en kurs, en temakväll eller något du brinner för? 

Hur långt har jag då kommit med min poängskala? 

Hör gärna av dig till min mejl, så bollar vi<3


[email protected]

Denna cirkel är en helhet(mer eller mindre) över ditt liv och din vardag. Hur känner du att dessa tårtbitar hamnar på en skala 1-10? Vilken balans har du på bitarna? Hamnar några i framkant och några i skymundan? Vilka åtgärder kan du göra för att höja poängskalan? Vad kan du komplettera upp, men också ta bort? Hur ser dina möjligheter ut för att göra förändringar?

För att peppas lite extra, är det bra att ha vänner på vägen, vänner som förstår, som supportar och som gärna gör samma resa som du. Som även dom, vill göra en förändring. Jag skulle se det som en ära att finnas där för dig, att peppa och heja på. Att finnas där om du ramlar i diket och passionen inte är tillräcklig för att komma upp på banan igen...

Och förresten, vet du vad du brinner för egentligen? Bara att sätta dig ner och fundera över det är ett sätt att ta nya grepp och bryta gamla vanemönster. Elden kommer att leda dig, elden kommer att hjälpa dig, elden kommer att sporra dig och den kommer även att få dig på banan igen när du trillat i diket. Elden, är din passion helt enkelt. 

Har man alltid ätit framför TV’n, är det lurigt att bara dricka te eller smoothie i tv-soffan. Har man alltid gofika till kaffet, blir det inte helt lätt att styra om till att bara ta en klick mättade cocosolja i kaffet. Brukar man hamna i soffan efter jobbet, är det motigt att ta sig ut på promenad, joggingtur eller gymmet istället.

Så det är här du går in och planerar upp hur din förändring kommer att se ut, etappvis med små förändringar och lätta sunda komplement som läggs till i vardagen(det blir då inte så svårt att ta bort den invanda men osunda vanan).

Vad händer då din passion får vara med när du ser över ditt liv och din vardag? Vad händer när du går igenom ditt livs pusselbitar med passionen i fokus?

Sikta högt och målinriktat, om du sen inte når hela vägen fram, låt dig inte nedslås, du har ju ändå kommit in på vägen du vill gå. Det är ju ändå bättre än att inte svänga in på vägen över huvud taget...eller hur;)

Jag har höjt några tårtbitar en hel del, och det har med inre glädje och tacksamhet att göra(hade trasigt självförtroende och självskadebeteende när jag var yngre). Ser andra möjligheter nu, men begränsar mig lite för mycket förtfarande...(bättrar på mitt självförtroende) Jag vet vad min kropp behöver, både o mat och träning, men kan vara lite för nonchalant mot mig själv fortfarande. Ska jobba mer på att lyssna på kroppen. Har bättrat mig med att fokusera mer, reflektera mer och inte(som jag gjorde förut), springa runt som ett torrt skinn...Det finns dock mer att göra, så jag jobbar på att lugna sinnet ännu mer. 

Visa fler inlägg