(null)
Den bästa medicinen är hur vi lever, agerar, tänker, äter... Vår livsstil.
 
Besökte Österåsen igår, en magisk plats i Sollefteå kommun, med tillgång till riktiga "skogsdushar", läkande lugn och helande mat. De beskriver sig så fint på sin hemsida;
-"Vi menar att vägen till en hållbar förändring handlar om att bli mer medveten om sig själv och sin egen situation, samt om att hitta en balans i livet med bra kost, träning, egen tid  och självtillit. Vi vill hjälpa Dig att upptäcka sambanden mellan hur vi lever, vad vi äter och hur vi mår."
 
Snart kommer köphetsen kopplad till jul och nyår.  Allt som ska ätas och drickas. Fester, resor och alla julklappar som ska inhandlas och då gärna på stora köpcentrum(lokala handlare glöms tyvärr bort). Vi stressar, pressar och planerar för att hinna med allt. 
 
Känns det igen?🤔
 
Men ärligt talat, är detta bra för oss? Är detta bra för miljön? Lyssnar vi verkligen på vår kropp och vad den vill? Ifrågasätter vi alla måsten om hur julhelgen alltid sett ut? Hur maten alltid arrangerats? Dryckvalet? Julklapparna under granen?
 
Stanna upp lite och använd din tid för REFLEKTION istället, när vi nu går mot årets slut. Sätt dig ner, ta en promenad eller bara lägg dig på yogamattan. Läs vidare och fokusera på följande som kan hjälpa dig att leva mer innerligt, mer harmoniskt och mer sann. 
 
Reflektion är en viktig del av att leva yogiskt. Reflektion är en stor hjälp till att komma ur destruktiva livsmönster, skadliga beteenden, energislukande vanor och förlamande stress.  
 
❤️ Sätt dig i lugn och ro med block och penna och skriv ner allt du kan komma på som gör ATT DU KÄNNER DIG LEVANDE OCH GLAD I KROPP OCH SJÄL.  Fokusera sen på det du känner och inte på det som ditt intellekt vill tala om för dig är "nyttigt" eller "bra för dig". Skriv ner stort och smått. Är du kreativ så kanske du vill använda färgade pennor och rita små symboler och bilder till också.
 
❤️ Läs din lista och var uppmärksam på vad du känner. Kanske väcker den både glädje men kanske också en liten uns sorg, i alla fall om du upptäcker att du ägnar alldeles för lite tid åt det som gör dig lycklig och levande. All förändring börjar med att bli medveten.
 
❤️ Om du ska ge dig själv något slags nyårslöfte (jag är lite tveksam till det traditionella nyårslöftet) så låt det vara att läsa din lista varje dag under en månads tid, och därefter så ofta du behöver för att bli påmind. Låt listan få bli din guide för det kommande året och 2020 blir ett härligt år. 
Kanske du vill formulera några tankar som summerar din lista och få ihop det du önskar att fokusera på det kommande året.
(null)
 
(null)
 
En "yogisk pricip" är att lägga till nya bra "vanor" och det kommer att resultera i att det blir mindre tid att ägna sig åt dåliga. En ny vana kan ju vara gratis och värdefull på samma gång och behöver inte vara krångligare än "Att kramas oftare och längre och att lägga mer tid på att prata och umgås med de som står mig nära"
 
Om du behöver lite hjälp på vägen med områden för din reflektion så kommer här några punkter att ägna tid åt. De är hämtade från Österländsk filosofi.
 
- meningsfullhet
- fridfullhet och balans
- personlig utveckling och kunskap
- stöd, inspiration och hjälp 
- hälsa
- familj
- kreativitet och lekfullhet
- trygghet och välstånd
- framgång
- kärlek och relationer"
 
Så, vad säger du? Ditt nyårslöfte för iår (och för alla år framöver) blir ju glasklart:)
 
-Helt enkelt, att få vara ditt bästa DU.

 

    
Ser vi sedan till vår Moder jord, så klarar hon inte den massiva julhandel som väntar. Yoga med asana och pranayama hjälper dig att lägga till alla nya bra "vanor". 
 
Österåsen ha många hälsoinspirerande arrangemang och föreläsningar. Men, jag tycker verkligen att  ett presentkort på yogapass borde utan tvekan vara årets julklapp😀 Det mest hållbara av dem alla! 
 
På High Coast-Yoga Flow (se länk Drivhuset), har jag även planerat ännu större yogautbud till våren, så ❤️-ligt välkommen att höra av dig till mig!😘 
 
Ps. Du kan även använda friskvårdsbidraget.
 
Pernilla
0708-957244
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg