Menyerna under förra veckan var från Under vårt tak, den renaste och naturligaste mat, som jag vill rekommendera under en vecka i hälsans tecken. 

Förra veckan, var verkligen en vecka med möjligheter, möjligheter att nå nya nivåer isamband med att vårda magens bakterieflora. Det blir definitivt fler veckor som denna😘 (null) Att variera hälsosamt matintag med rörelse där vridning under förlängd utandning, ökar aktiviteten i kroppen och i huvudsakligen i magområdet. Apanaområdet  talar vi om i yogiska termer och det inkluderar matsmältningen. Så, en medvetenhet och ett fokus på hur kroppen reagerar på maten vi äter, när vi äter den, hur vi äter den och vilka rörelser vi kombinerar till den, hjälper oss att delvis kunna styra hur vi vill må.

Är på väg hem nu efter att ha avslutat min 3-åriga yogalärarutbildning för Yogaskolan. Känns lite surrealistiskt men också spännande med ett nytt kapitel. Många ideér och möjligheter till upplägg väntar runt hörnet. Det är ju egentligen bara fantasin som behövs nu😉.
(null)
Vi åkte, efter avslutningsceremonin, direkt till Göteborg där whisky stod på agendan. High Coast whisky. Whiskyprovningar för fatägare, prereleade High Coast whiskys nya Berg, föredrag och mässor. Ser fram emot när hela High Coasts originserie med Älv, Hav, Timmer och Berg finns att få tag i på systembolaget. Bara dagar kvar...
(null)
Har nu varit en vecka i Göteborg och tagit del av allt myller, nya butiker, vägkaos för byggandet av Västlänken men även hittat parker, cafeér, träffat vänner, familj samt bara fått vara med Saga och Peter. 

Har strosat runt i stan och upptäckt företag som backar upp Gretas klimatengagemang som pågått lite extra intensifierat i helgen, med hennes ord på FN-skrapan.
(null)
Varit på Liseberg och hittat lite härliga oaser mellan alla åk. 
(null)
Har ätit på springande fot(ej yogiskt), busat och solat.
(null)
Ätit sunda frukostar, lite gott till kaffet, sushi och lite mindre sunda drycker...Ja, ja, är man i frestelsernas stad, så är man...🤪
(null)
Men går det överstyr så gör det...🤔 Skulle givetvis kolla om det äntligen fanns åldersgräns på Redbull på Hemmakväll i Göteborg. Så som jag mejlbombarderade Gabriel Wikström, dåvarande stadsråd i Socialdepartimentet 2014. Kanske orsakade jag hans time-out under den perioden... Vem vet?😬 

Upptäckte dock att ingen åldersgräns finns för energidrycker med socker, koffein och taurin... Använde därför min ilska, till att skicka iväg nytt mejl till Livsmedelsverket samt(när jag ändå hade ångan uppe)ett brev till Annika Strandhäll(S). 

Inser, som vanligt, att det är svårt att påverka. Jag klamrar mig fast vid Dalai Lamas ord, och sätter min tillit till att vindar kommer att vändas och politikers ögon kommer att öppnas. Statistiken talar sitt tydliga språk om hur ohälsan har ett direkt samband med ökad sockerkonsumtion.

"-Om du tror att du är för liten för att göra skillnad, försök sov med en mygga i rummet" Dalai Lama

Väntar tålmodigt...
(null)
Nu är det färd på 90 mil uppåt i Sverige. Till Höga Kusten och vårt lilla Sandslån.

Kram❤️





Visa fler inlägg