Äntligen blir det en ayurvedisk kväll igen på Folkan i Nyland, och denna kväll går vi lite djupare in i vad ayurvedan kan göra för oss i vår vardag.
(null) 

Vad står egentligen ayurvedan för? Man kan säga att det är en flertusenårig indisk läkekonst, som uppstod i vedakulturen. Den har formats genom många generationers observerande av oss  människor och hur olika saker påverkar oss. 

Ayurveda är sanskrit och betyder;-kunskap om livet. På ett holistiskt sätt inbegriper ayurvedan i sin praktik allt som berör oss. Ayurvedans livsstilsrutiner innefattar bland annat kost, massage, örter, oljor, livsåskådning, motion och sömn.  Älskar verkligen att få dela tips och bidra med verktyg för att landa i balans, både mentalt och fysiskt. Enligt den ayurvediska principen är balansen en individuell fråga, som innebär lika många lösningar som människotyper. Och det är en hel del. 

De fem elementen: jord, vatten, eld, luft och rymd, blir ayurvedans grundstenar för att uppnå hälsa. Kombinationer av dessa element finns i skiftande mängd i alla existerande ting samt i oss människor.  Det är fascinerande att se hur elementen, präglat oss människor, alla med just  sina karaktäristiska drag

Under kvällen går vi in och botaniserar i dessa spännande delar av ayurvedan för att kunna få en upplevelse samt förståelse av hur vi kan påverka vår hälsa. 

Välkommen!♥️





Visa fler inlägg