I måndags gick jag ut ur min "komfortzone", kände att jag var lycklig men också skakis att så många kom och ville lyssna, ta in och vända lite på begreppen. Anna Holmstén, lic. Kostrådgivare inom Paleo, berättade en hel del om socker, tillsatser, transfetter mm.


Om, hur farligt är socker...egentligen? Vad kan för mycket socker och tillsatser orsaka? Men också, hur ska jag tänka och göra, för att kroppen ska kunna må så bra som möjligt?


Många frågor blev det under kvällen och vår sockerfria buffé var populär... Aroniabärssmoothien fick lite extra uppmärksamhet, då bären kom från busken utanför entréen hos kvällens sponsor, ICA Rosen i Nyland.


Tack även ABF Kramfors, för hjälp med reklam. Har fortfarande inte landat i det faktum att det blev fullt, så detta måste vi göra om! Anna, vi börjar planera för nästa race!;)

Lite recept från kvällen;





Det är verkligen inte lätt att leva socker- och glutenfritt. Det krävs fantasi för att kunna ändra fokus och njuta av andra smaker(inte bara sockret). När jag ser att det är uppladdat för kvällen...


Tar jag snabbt fram ett recept jag hittat på nätet, tack Carina!<3 Det blev en vansinnigt god ersättning till uppdukade chipsfrossan. 



Jämför detta med "vanligt" godis, så känns smakerna mer äkta och rena, precis som råvarorna jag jobbat med. Och, när man äter rent och giftfritt känner man även mättnadskänslan komma smygande. Jag vill helt enkelt inte ha så mycket då kroppen får det den behöver av näringsämnen. Här finns inga "tomma kolhydrater" så långt ögat kan nå...


Visa fler inlägg