Älskar att bolla med personer som har fokus och engagemang inom områden som även berör mig. 

Samhället i stort är intressant och på nätet florera en uppsjö av åsikter. Men inget går upp mot personer, möten där inspiration och utbyte flödar.

Det mest givande är, för mig, att få utbyta tankar över hälsa, kreativitet, företagande och skaparglädjen. Det jag har möjlighet att påverka, lägger jag allt mitt fokus på. Det jag inte kan påverka, släpper jag... för varför ska jag kämpa i motvind? Har under 2020 och 2021 varit alltför engagerad och oftast alltför frustrerad i situationer jag inte kunnat förändra. 

Jag har skrivit brev till politiker, företag och organisationer när jag noterar orättvisor, nonchalans gentemot folkhälsan, ignorans över klimatarbetet, kaotisk infrastruktur mm. 

Imorse fick jag bolla ideér en stund med min dotter och det ger så mycket energi inför ett nytt år som smyger runt hörnet. Ett år som (förhoppningsvis) blir fyllt av passion, glädje, nyfikenhet... men även stora stora doser av tacksamhet och kärlek♥️

(null)

Inom yogan finns ett ord för mönster såsom livsmönster och vardagsmönster, Samskara. Man brukar ju säga -"Har man samma mönster som man alltid har haft, kommer resultatet bli som det alltid varit."

Så, det blir en häftig känsla att justera upp livsmönstret lite. En 1.000-mila service? Bilen får alltid den bästa servicen, så varför inte kroppen och knoppen?   

Funderar jag lite, finns det alltid något att förändra, byta ut eller addera. Stort som smått. Små justeringar kan bli till stora förändringar, vilket även kan skapa nya resultat. Bara att ge mig själv lite extra tid, så skapas automatiskt nya infallsvinklar, nya möjligheter och nya grepp. 

Sadhana, är ett annat ord. Sadhana står för praktik, en egen disciplin. Ett sätt att eliminera gränserna mellan det vardagliga och andliga. För mig innebär praktiken på mattan, att med hjälp av yogans verktyg, få fördjupad självkännedom och större medvetenhet över var jag har min plats i detta ändliga liv. Mitt sammanhang i detta universum... Låter det flummigt?  Jag hade nog tyckt det för ett antal år sedan☺️ Det är inte mer komplicerat än att jag tar tid att lyssna inåt. Hittar faktiskt lite av varje där, svar, lösningar, styrkor, möjligheter. Allt för att kunna skapa ny Samskara🙏🏻

(null)

Min egentid, t ex i yogan, ger direkt en effekt. Yogans praktik, skapar utrymme mentalt och det känns mycket lättare och mer lugnt i sinnet efteråt.

Jag blir  avslappnad och harmonisk men även glad och kreativ. Jobbiga tankar blir som bortblåsta och kroppen känns lätt, smidig och balanserad. Det märks tydligt att vardagen blir lättare att hantera och känslan av att livet är som ett äventyr, förstärks. Problemen i mitt liv finns givetvis kvar även ett yogautförande, men de får inte lika mycket utrymme längre, jag släpper det meningslösa grubbleriet... som oftast tar mer energi än vad det ger.  

Läser lite då och då, landar i yogans klokskaper, låter dessa få ge mig en knuff i rätt riktning när jag uppslukas i meningslösa tankemönster.

(null)

-Hur lever jag mitt liv... egentligen? 

-Hur skulle jag vilja leva mitt liv... istället?

-Vad kan jag påverka... eller inte påverka?

-Hur kan jag påverka det jag verkligen har möjlighet att påverka?

Vilka sköna frågeställningar att landa i. Njuter av att fundera, klura och skapa nya roliga utmaningar och hitta solen i min tillvaro. 
(null)

Men det har inte alltid varit så. Tidigare har jag aldrig vågat närma mig dessa frågor, då de alltid triggade igång mina ångestkänslor. 
Ångest över att jag satt fast i något jag inte kunde påverka. 
Ångest över vad  alla tycker jag borde göra... och inte göra. 
Ångest över att  jag inte levde det liv jag ville leva. 
Ångest över att jag inte visste vilket liv jag ville leva.

Visst kan jag närma mig något som påminner om ångest i dagsläget. När vardagen pressar på för mycket kan jag känna en känska av otillräcklighet och frustration. Men mina, över 5 år av regelbunden yoga, sätter sina spår och banar väg...

År 2022 fortsätter jag  i samma anda, men med mer regelbunden yoga, kombinerat med besök på gymmet i Strandhallen. Lite mer fokus på det jag kan och vill göra för att påverka, inspirera och informera om hälsa i vardagen och i livet. 
Det blir ett bra år! Jag känner det och min tacksamhet är stor, helt enkelt gigantisk, över alla mina härliga vänner, min familj och det liv jag har här uppe i Höga Kusten.

Ha nu ett riktigt inspirerande 2022, med nya roliga upptåg, nyttiga klokskaper och massa förlösande skratt.
(null)

Kram♥️








Visa fler inlägg