Inspirerad av Johans ord knåpade jag ihop ett brev till Romina, vår Klimat-och miljöminister. Vet inte vad detta kommer att resultera i, men för mitt eget välbefinnande känns det som att brevet får ett eget liv och att mina tankar och känslor  just nu släppt greppet om mig… för tillfället.  Aftonbladet
(null)

Känner mig ibland mentalt nedslagen, lite mer än vanligt. Det händer oftast när jag går in på nättidningarna(vilket jag mer och mer sällan gör). Hopplösheten det skapar försöker jag vända till en intension jag tar med i mitt yogautövande.  
 
Tillit är ordet jag griper tag i, tillit till min egen förmåga att släppa taget om det jag inte kan påverka, men agera där jag har möjlighet att göra min röst hörd. Tillit till att brevet kanske blir en del av en helhet, en del i en förändring och en del i en gemensam kraft till att återta ansvaret inför det vi gör med Moder Jord. Tillit till att vi, som individer, kan påverka via våra handlingar och ord, via våra energier. Rebellmammorna och Klimatklubben på Facebook är stora inspirationskällor, samt har även nu gått med i  Naturskyddsföreningen♥️

Brevet är här;

"Hej Romina

Jag skriver till dig som orolig mamma till mitt barn men också som medsyster. 

Du har säkert sett  Världsmeteorologiska organisationens rapport där prognosen visar att vi går mot 3 graders uppvärmning redan inom ett sekel. Vi pratar katastrofala prognoser i våra nyheter. Romina, som sveriges klimatminister har du ett ofantligt stort ansvar här. Sverige behöver kraftfulla åtgärder för att skära ned på alla fossila utsläpp. Vi kan inte ha en politik som gynnar ökade utsläpp och gör det svårare och dyrare att göra mer hållbara val. 

Det är en ny tid nu, vi måste gå framåt och lyfta blicken. Montera inte ner klimatpolitiken utan ta nu, steg för steg, mot att höja klimatfrågan i vårt samhälle, inom industrin och i vårt medvetande. 

Jag kan delvis förstå lockelsen i en ministerpost och att åtnjuta formell makt och en yttre respekt. Men efter att du varit tydlig med att inte samarbeta med SD, så är det just deras politik du sitter och administrerar. Som medsyster vill jag be dig räta på ryggen och följa dina egna värderingar så att du kan se på dig själv med stolthet och glädje. 

Snart står Sverige som ordförandeland i EU. Då är det extra viktigt att vi själva driver en aktiv klimatpolitik när vi tar stafettpinnen för att kunna vara ett bra föregångsland för andra. 

För mitt och andra barns framtids skull vädjar jag;

-Att du vägrar administrera en kontraproduktiv klimatpolitik utformad av SD

-Att du gör allt som krävs för att Sverige ska få en regering som arbetar i enlighet med regeringsformens andra paragraf; -"det allmänna ska främja en hållbar utveckling och en god miljö för nuvarande och kommande generationer". 

Romina, hitta styrkan! Det kan kännas svårt just nu, att stå ensam i hård motvind. Men du kan få stöd om du låter dina beslut ledas av vetenskapliga rapporter och uttalanden, för de är många. Romina du måste även vara ärlig och tala klarspråk. Lägg inte ner Miljödepartementet nu när miljö- och klimatfrågorna verkligen kräver större politiskt ledarskap. Du om någon borde se vilka signaler detta ger. Ni borde istället "tänka om och visa att miljöfrågorna fortfarande prioriteras så högt som det faktiskt förtjänar".

Hållbara hälsningar 

Pernilla Söderlind. Yogalärare , mamma och klimataktivist"

Återkommer när jag fått svar… om jag får svar.










Visa fler inlägg