Och jag är lycklig! Lycklig för att jag inte fått diabetes 2...än. Lycklig för att jag, trots att jag har diabetes 2 i släkten, har valt att inte längre utmana ödet och vara "slav" under mitt destruktiva ätbeteende som lätt kunde trigga igång min genuppsättning till att, även för mig, utveckla diabetes 2.

Har alltid varit en "godisråtta" av rang samt sprungit på Mc Donald’s i tid och otid, ätit halvfabrikat, älskat Coca Cola i alla variationer samt frossat i godsaker med "tomma kalorier", kravlat runt i light-träsket samt, sist men inte minst, stressat mig sönder och samman, under mer än 30 år av mitt liv. 

Jag har triggats av socker, tröstat mig med socker och låtit sockret blivit min drivkraft i livet. Jag är nu sockerfri...eh, Saga kommenterade detta för några veckor sedan och tycker inte alls att vår familj är sockerfri... Men, då kom vi överens om att vi ändå kvalar in på 80/20 regeln(80% sockerfritt, 20% socker). 
 
Alltså, under helgen kan vi tillåta utsvävningar, och det ger ändå en stor neddragning av den totala sockermängden vi får i oss, en markant skillnad jämfört med vårt "vanliga" liv vi hade, bara för 5 år sedan. Följer   Food Pharmacy s senaste inlägg där de beskriver mängden socker vi egentligen får i oss. Inför morgondagen har de lagt upp detta på sidan, och jag är just nu med dem i min tanke, 50 mil bort...

-" I morgon är det Världsdiabetesdagen och vi håller just nu på att packa en lastbil full av alla de sötsaker som produceras åt en svensk tvåbarnsfamilj varje år. Det ska vi duka upp på Mynttorget vid riksdagen mellan klockan 11.00-16.oo, med förhoppningen om att våra folkvalda ska vakna. Vi måste göra något åt epidemierna av fetma och typ 2-diabetes. Det kan inte fortsätta så här."

När jag idag inte har socker som trigger, drivs jag istället av passion och glädjen över att själv kunna påverka hur jag vill må. Med hjälp av verktyg såsom yoga, andning, motion, mat och tanke, kan jag ge kroppen möjlighet att hålla sig smidig, smärtfri och alert. Såsom ett brev på posten har dessutom mina jobbiga finnar i ansiktet försvunnit, munsåren är ett minne blott, humöret har blivit jämnare, fått större lugn samt ännu mer energi. 

Jag drivs också över att få andra att må så bra dom kan, utifrån deras individuella utgångsläge. Att få se människor lyfta, inspireras och brinna för allt som gör dem gott och får dem att utvecklas både kroppsligen och mentalt, det är verkligen magi!:)

Iki- Att leva    

Gai-värde/anledning

Detta är ett ord som japanerna använder regelbundet. Det tolkas ibland som; -Anledning att kliva upp varje morgon... 

Fastnade för ordet för ett par år sedan, då jag själv under min ungdom, har haft perioder utan någon som helst anledning att kliva ur sängen... Yogan har lärt mig mycket om värdet med livet. Att lära nytt, uppleva nytt, möta utmaningar, människor och mig själv. 

Helt enkelt en tacksamhet över att leva.

(null)

Den japanska psykiatrikern Mieko Kamiya har identifierat sju huvudsakliga behov som har med Ikigai att göra;

-Meningsfull tillvaro

-Förändring och utveckling

-Framtidsperspektiv

-Att få gensvar

-Frihet

-Självförverkligande

-Betydelse och värde

Dessa behov varierar givetvis från person till person men hemligheten är att sträva efter det som ligger i linje med just DIN sanna natur. 

Kanske kan du inte uppfylla alla behov, men börja att börja gå i rätt riktning- den riktning som är rätt för just DIG. Det är där jag vill föra in maten och det som påverkar ditt mående både mentalt och fysiskt...(Tror inte att du kunnat missa magflorans koppling till vår mentala hälsa).

Med detta ord lever jag, det är mitt motiv och min motiv-ation. Alla uppräknade behov spelar en viktig roll i hur jag vill leva, eller närmare bestämt upp-leva livet. De alla inkluderas mer eller mindre i tacksamheten över allt jag har...(och det gäller oss alla, för vi har mycket att vara tacksamma för, jag lovar! Att stänga ner Instagram och fokusera mer på oss själva och det vi har omkring samt inom oss öppnar upp för helt nya insikter) 

Det är då vi kan hitta vår egen sanna natur, den riktning som går i linje med den passion och glädje vi har inom oss. Det som driver oss, det som skapar vår vardagsmagi! Oj, det blev ett långt inlägg idag, men ville så gärna dela med mig av allt det där runt omkring själva ätandet av bra och läkande mat.

Som en klok herre myntade för ett antal år sedan...;) "-Alla har en läkare inom sig vars arbete vi bara behöver stödja. Den naturligt läkande kraften inom var och en av oss är den viktiga faktorn för en god hälsa. Vår mat ska vara vår medicin och vår medicin bör bestå av vår mat"/ Hippokrates

Tar nu min rumstempererade dryck gjort av grape, ingefära, äpple och lite honung medan jag sitter här och bloggar.  

(null)

Hade 5 glada och förväntansfulla yogisar på mitt pass idag då vi gick lite djupare in i flödet, jobbade lite mer subtilt och hade lite mer fokus på andningens fyra delar. Detta gav effekt och för min del så bubblar ett litet lyckorus i bröstet.:)
Är så tacksam över alla som hittat hit, till mig och Peter, hit till Drivhuset och Yogashalan.

Dags att knoppa...zZzZZz














Visa fler inlägg