Längtar...🙏🏻 

Bor du här i närheten? Starta då igång våren och sätt dina intentioner om en spirande, nyskapande och hållbar miljö. Du får massa kunskap, men även lite trädgårdsyoga....👍🏻😍 

Kom och inspireras på Bollsta Folkets hus❤️
(null)

http://bollstafolketshus.se/index.php/evenemang/122-traedgardshelg
(null)

(null)

(null)

Är så peppad inför en stor och viktig dag. En dag som sätter ribban på det lokala, näringstäta och hållbara livet, det inre livet och vår magflora. 

Allt hör ihop. Rörelse, tankar, känslor och vår tarmflora. Skapas det obalans någonstans sipprar obalansen över till allt annat. Vi känner oss dränerade och helt utan kraft och energi. 

Denna helg kan hjälpa dig att kunna påverka din livssituation, såsom att minska den inre stressen, öka rörligheten, odla och grodda näringstät föda,  samt ge möjligheter till en mer hållbar vardag, både för miljön och hälsan. Många dörrar kan öppnas för nya insikter, verktyg och praktiska lösningar. Genom att få ta del av andras erfarenheter skapas en inre boost av massa matnyttigt som du kan få ta del utav. 

Jag kommer att komplettera upp helgen med lite mjukgörande rörelser som är bra att ha med under trädgårdsarbetet. Andningen samt det meditativa tillståndet du får av att integreras i naturen, är en helande kraft. Jag brukar säga, "Moderjords helande kraft".  

Ett stort problem idag är bristen på anknytning till naturen. Vi blir liksom rotlösa om vi inte har den. Vår hjärna och sinnesorgan är utvecklade i samspel med levande natur, det rör sig om starka och primitiva krafter i vårt psyke, från ett evolutionärt perspektiv.

Många forskninsrapporter, styrker dessutom de hälsoeffekter som en mer naturnära livsstil, skapar. Här är 5 exempel;
1. Stöttar immunförsvaret. Förr lades oftast Sanatorier för tuberkulossjukas rehabilitering i anslutning till skogsområden.

2. Påta i jorden. I jorden finns bakterien mycobacterium vaccae vilken dämpar depressionssymptom.

3. Vistas vid havet. Vi blir lugnare och mer tillfreds av att vistas vid hav och se ut över horisonten.

4. Vi blir smartare av naturen. Att vistas i skog och mark under 3 dagar gör att vi löser kreativa uppgifter upp till 50% bättre. Att sova utomhus förbättrar även sömn och dygnsrytmen, enligt en studie från stressforskningsinstitutet i Stockholm.

5. Stärkt självbild. Vi får en bättre kroppsuppfattning av att vara ute i naturen. Undersökningar pekar på ett samband mellan frekvent utevistelse och positiv kroppsuppfattning och självbild. 

Källa; Eva Sanner(Naturens hemlighet)

Härliga ord va!? Vi syns i helgen!😘






Visa fler inlägg