Åntligen!
(null)
Ja, skickade ett brev som jag lade in på bloggen den 15/1. Ett långt brev men där mina 3 frågor var tydliga...här är dessa, samt även deras korta svar...där de svarade endast på 1 fråga.🤔

1,  "-Menar ni på Regeringsnivå, att ni via Livsmedelsverket, inte kommit längre? Jag vill veta, inte om, utan NÄR en lagstiftning om åldersgräns kommer att införas."

2, "-Tycker du att detta är en godtagbar följd utav att de fått köpa 5 flak energidryck från en butik i Ö-vik? Om inte? Vad är er lösning om inte ett förbud alternativt en rekommendation sätts in?"

3, "-Min sista fråga är; -När kommer  införandet av sockerskatt att ske?" 

Svaret jag fick;

➡️ "Hej Pernilla

 

Tack för ditt brev med värdefulla synpunkter.

 

Det jag kan berätta i dagsläget är att rapporten "En analys av några offentliga styrmedel för bättre matvanor" för närvarande bereds i Regeringskansliet och att det idag inte finns planer på att införa sockerskatt.

Med vänlig hälsning

Lena Bergström Wiegurd..."


Att sätta eller inte sätta åldersgräns på energidrycker, tappades någonstans på vägen...tror jag. 

När jag nu dessutom lyssnade på Food Pharmacys podd då de intervjuade Lena Hallengren, socialminister, bekräftades än mer Regeringens ointresse. Hon kunde inte ge några planer på förebyggande vård, sockerskatt alt. skattelättnader på frukt och grönsaker samt annat som skulle få ner det skenande ohälsotalen... speciellt bland barn/ungdomar.  

Blir ledsen och nedslagen...😢

(null)

Jag låter ledsamheten få greppa tag i mig under... säg 10 min. För nu är det dags att jobba vidare.

Jag låter tomma politikerfloskler vara, släpper dem helt enkelt och hissar istället Mia och Lina på  Food Pharmacy, vilket grymt jobb ni gör, samt Susanna Almström på En sockersmart vardag. Ni alla gör verkligen stooor skillnad👍🏻👊🏻👏🏻 Och, sist men inte minst Ann Fernholm på Kostfonden

Blir så lycklig att ni och många andra finns, att ni med er passion, oförtröttliga och energiska arbete jobbar för att informera, entusiasmera och inspirera om en god tarmflora, härliga rörelser och massa glädje.

Våra barn är värda detta, för de är värda det allra bästa❤️

Tack från hela mitt hjärta!
😘








Visa fler inlägg