Hur har vi det med hälsan egentligen?


Att vara frisk, är när immunförsvaret får jobba ostört. Vi attackeras varje dag av nedbrytande ämnen, men när immunförsvaret vinner... ja då är vi friska och kan behålla hälsan. Vi tar hand om vårt immunsystem, värnar över bakterierna, vilar samt rör på oss utomhus. Vi skrattar, kramas, känner tillhörighet och kan vara kreativa... Allt detta hjälper kroppen att rigga försvarsstyrkan när virus, bakterier och annat elände vill skapa oreda i kroppen. 


Osjuk då? Jo, då är vi inte sjuka (än)... Vi äter halv och helfabrikat med alla E-nummer det innebär. Dricker sötade drickor, energidrycker, äter godis, stressar, sover lite, upplever att vi nte duger samt känner inget riktigt syfte med livet. Och det där med träning och rörelse? -Det tar vi sen... med följd att det aldrig blir av. Vi är lite av en tidsinställd bomb, men just nu är vi friska. Vad händer med immunförsvaret när det blir överbelastat av alla gifter och all stress? Det vet vi längre fram när vi går från osjuk till sjuk... Det är då immunförsvaret förlorar över alla nedbrytande ämnen som attackerar oss varje dag.


Det finns inga mediciner i världen som är bättre än ett starkt och livskraftigt immunförsvar. Ger vi oss själva det kroppen behöver, såsom att tanka bensin i en bensindriven bil istället för diesel, så att motorn inte ska skära, då kommer vi att kunna se direkta resultat.


Vad jag vet finns det inget i tablettform som täcker upp för det mest basala. Tänk om det fanns piller som en "quickfix", ett preparat som ordnar allt vi vill, såsom;

 

-Att behålla hälsan - utan att behöva träna och röra oss. 


-Att få all näring vi behöver - trots att vi äter näringsfattig mat som inte är designade för våra kroppar.


-Att känna oss pigga - trots att vi inte går och lägger oss i tid eller sover våra timmar kroppen behöver. 


-Gå ner i vikt - utan att ändra på sättet vi äter eller hur vi rör på oss.


Hippokrates, läkekonstens fader från ca 400 f.k.r var en klok man när han myntade de bevingade orden;-"Låt maten bli din medicin och medicinen din mat."


Kan bara låta honom få avsluta mina reflektioner här och fortsätta med förra veckans inspiratonskick av en kompis från Göteborg, Martin Grill.


Fick med mig en hel del från våra yogasamtal under hans besök hos oss, tack Martin!🙏🏻  

(null)


Martins yogaerfarenhet stäcker sig bl a över 10 år som ledare inom Friskis och Svettis. Ett tydligt och engagerat pass med många tankeväckande reflektioner. Jag bjöd in Martin att leda mitt tisdagspass på Folkan i Nyland, vilket helt enkelt blev "knökfullt". Fick trå ckla med mattorna för att kunna hålla avstånd, vilket gick bra och det blev en magisk stund. 


Yogans alla redskap är så finurligt utarbetade. De är lätta att ha med sig i vardagen, de är en pågående process mot den riktning du vill komma och de ger dig möjlighet att hitta nya lösningar, nya val och nya ideér till hur du vill landa i din vardag och i dig själv.


Skrattade lite extra hur rätt yogan har(eller hur rätt vi har när vi ser saker utefter ett yogiskt perspektiv)...  


När jag i onsdags tittade på morgonTVn, blev en psykolog intervjuad och knöt liksom ihop säcken. För, visst är det så? Visst känns detta realistiskt? Detta är absolut ingen kärnfysik, det är helt enkelt din känsla som blir din motivation. Din inre känsla som du landar i, t ex under ett yogapass🙏🏻

(null)


Under de individuella träffarna jag har för dig som vill göra en förändring, får du ditt eget yogautövande samt egna verktyg för att nå dit du vill. Att vara specifik, kunna mäta resultatet, finna ett engagemang, ha realistiska mål samt sätta tidsram runt förändringsarbetet, det ger dig syfte och drivkraft du behöver för att fortsätta trots att det ibland känns tungt. Och du, det behöver inte vara storslagna saker du ska förändra. Kanske att bli av med en stelhet, lindra en smärta eller bara bli piggare och gladare. DET om något är storslaget, eller hur? 


Du behöver inte vara bra på yoga, det viktigaste är att yogan är bra för dig❤️


PM:a mig bara så hör jag av mig. 

Kraaaam:)

(null)







Visa fler inlägg