Internationella Kvinnodagen den 8/3 tillbringade jag på Parken i Kramfors. Jag ville visa lite av yogans verktyg och gav kvinnorna möjlighet att pröva på. 

En lugn och tillåtande yoga som plockar fram vår inre styrka samt tron på vår inre kapacitet. Vi har så mycket inom oss, vår passion, vår inre kompass och vägledare. Trixet är bara att rikta uppmärksamheten åt rätt håll... Att hitta innåt. 
(null)

Passen blev uppskattade och jag är så tacksam över att få vara med i detta viktiga arrangemang. Alla behöver vi stöd, hjälp, vänner och peppande ord. Vi alla vacklar ibland, vi alla känner oss svaga och helt utan energi, vi alla har även dagar då vi kan skapa magi, göra fantastiska prestationer och försätta berg. Alltid finns det någon på toppen när någon annan kämpar på botten... Alltid finns kraften hos någon när någon annan känner sig orkeslös. Vi blir helt enkelt starka tillsammans.

Balansen finns runtomkring oss men även inom oss, bara vi ger möjligheter att se, utforska och ha tillit till att allt kommer att bli så bra det kan bli i förlängningen. 

Brukar luta mig mot ett citat -"Jag får inte alltid det jag vill ha, men alltid det jag behöver..."

Så vad behöver jag idag? Nu när mars månad tagit med sig våren rakt in i Höga Kusten, behöver jag, på ett Ayurvediskt sätt, sätta mig i startgropen inför tiden för kapha-dosha. Ayurvedan har;
Kapha-doshan(Tung och trög)
Pitta-doshan(Eldig och intensiv)
Vata- doshan(Lätt och rörlig)

Med mars månad vaknar naturen till liv, allt börjar växa och nya strukturer byggs upp. Det är också en tid när vi kan bygga upp oss själva både kroppsligt och andligt. Kapha-dosha är kall, tung, trög och fuktig. Om vi får obalanser i kapha kan det leda till förkylningar, allergier och övervikt. För att undvika det behöver vi nu balansera kapha. Nyckelorden i det är värme och rörelse. Här är några tips: 

• Motion är mycket viktigt under den här tiden för att motverka kaphas tröghet. Min motion blir yoga samt promenader, gärna i solen så D-vitaminpåfyllningen blir maximal. Lite kaffekok kilas in här och där☺️
(null)

• Undvik kall och tung mat. Ät i stället fräsch, nylagad, varm mat, gärna vegetarisk. Mina matlådor till jobbet är många och fantasifulla och jag kompletterar ofta upp med soppor preppade med härliga varma och stimulerande kryddor. I princip alla kryddor (förutom salt) balanserar kapha. 
(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)


"All sjukdom uppstår genom obalanser i matsmältningen" –  Charaka Samhita.


• Undvik också kalla drycker, särskilt till maten. Drick istället gärna varmt vatten eller örtté. Min tillbringare står alltid framme och är påfylld med rumstempererat té, ingefäravatten och mycket annat "gott och blandat". Börjar även dagen med ljummet citronvatten med ingefära och lite honung. 
(null)

• Sist, men absolut inte minst! Var aktiv under dagarna, gör sådant som du tycker är kul och njut av livet! Bus från Trädgårshelgen på Bollsta Folketshus i månadsskiftet, Hepp!!!😂
(null)
❤️








Visa fler inlägg