Jag kan tycka att sjukvården borde förändras och att Regeringen ska hjälpa sjukvårdsapparaten att få avlastning. vårdköer och läkarbrist, det blir bara större och större belastning med allt högre ohälsotal bland Sveriges befolkning. 

Nytt brev, och denna gång till Liberalerna och Ann Starbrink, Hälso och Sjukvårdsregionråd.

Nedläggning av Vidarkliniken.
—-
-Hej!

Mitt namn är Pernilla Söderlind. Då jag läste om att Vidarkliniken nu inte får finansierat stöd från Regeringshåll har jag några frågor jag vill ha svar på;

Min tanke är de långa vårdköerna, som lätt skulle kunna halveras om alternativ till sjukvården finns tillgänglig i mycket större utsträckning. 

1, Hur ser ni att dessa köer skulle kunna förkortas om Vidarkliniken, med den mer alternativa inriktningen tas bort?

2, På vilket sätt ska ni istället kunna korta köerna då sjukvården  går på knäna? 

3, Samt vad är er syn på den snedbelastade sjukvårdsapparat vi i Sverige har? På vilket sätt ska den utvecklad för mer holistiskt sätt att bearbeta, läka och förebygga?

4, Samt hur ställer ni er till att den psykiska ohälsan under 10 år ökat med 100% för barn mellan 10-17 enligt socialstyrelsen. Vilken lekman som helst förstår att detta är inkörsporten till fysisk ohälsa=vårdköer som blir ännu längre... Eller hur?

5, Sjukvården är bra om man direkt behöver hjälp, men själva anledningen då? (Friskvården skulle jag ändå vilja kalla vår vårdapparat i sverige). Vad gör vi åt det som i många fall får oss att hamna i sjukdomssituation?(notera, i många fall) Såsom;

-Vår livsstil.
-Samhällets uppbyggnad.
-Företagen som vill sälja varor, spel, värderingar...och lycka.🤔😔

(Tror 17 att psykiska ohälsan rasar ner i åldrarna...) 

6,  Hur ska regeringen ta det ansvaret? 

7, Vilka fördelar ser ni i att ta bort det mest beprövade alternativen? Alternativen som finns för att ge så mycket individuell hjälp, självhjälp och förebyggande vård som möjligt. Det är dock de alternativ som får oss att landa mer i det rena och naturliga igen, det vi haft i urminnes tider.(Tänk ändå på att vi alla är samma individer vi alltid varit, med samma behov och samma kroppsapparat, det är samhället som förändrats, och då inte alltid till fördel för oss som individer). Så, vilka är fördelarna?

8, Hur ska nuvarande sjukvård med den nuvarande strukturen kunna jobba preventivt? Kunna ge mer tid till patienter? Mer möjligheter att skräddarsy behandling?

Dessa frågor vill jag ha svar på nu, och inte om 3 månader som jag fick när jag skickade mejl. till Gabriel Wikström, angående inflation av sockrade matvaror inom sjukvården...

Hälsohälsningar
—-
Vad tror ni jag får för svar? Jag hör av mig när svaren dimper ner. Under tiden blir det lite firande med guldmjölk:))) 
(null)
"Vår Frida Karlsson" från grannkommunen Sollefteå, har gjort en magisk guldprestation tillsammans med de andra i Svenska WM -landslaget. Är bara såååå lycklig!

Ha en härlig lördag<3


Visa fler inlägg