Sommaren är här och nu äntligen njuter vi! 

Äter gott, dricker gott, festar, busar och bara ÄR... Underbar tid, helt enkelt! Punkt!

Det avgörande är bara HUR vi tänker här, VAD vi är medvetna om och på VILKET sätt vi njuter.

Motivation
Inspiration
Passion

De 3 gyllene orden i din vardag, orden som hjälper dig att må så bra du kan både fysiskt och mentalt, trots utsvävningar.

Motivation, detta ord är avgörande för hur du tänker. Alla motiv du kan hitta, för att hålla dig på banan, dom finns där, gärna på kylskåpet eller anslagstavlan(typ bli piggare, slippa smärtan, bli sockerfri, gå ner i vikt, gå upp i vikt, sova bättre, bättre kondition etc....) Motiven ledsagar dig i din vardag, hjälper dig att ta beslut, göra val. Val som går i linje med det du bestämt dig, motiv såsom motivation.

Inspirationen är nästa viktiga bit. Nu gäller det att inspireras av andra kanske, hur deras idéer ser ut(spana in andras bloggar, gå in på FB-sidor som kan ge tips på vägen)våga, försöka, testa och få inspiration av resultatet(skippa bröd, pasta och socker, halvera matportionen, komplettera upp med kryddor, vitaminer och antioxidanter, testa olika träningsformer etc...) Hur känns det i kroppen? Släpper vissa smärtor? Blir du piggare? Släpper sockersuget? Blir du mer avslappnad? 

Allt hör ihop, och det är mycket du kan lära av dina vanor, av din kropp och din nyfikenhet, det är bara att låta dig inspireras!
 
Nu kommer vi till det allra viktigaste, det som får dig att hålla ut, hålla i, kämpa på och finna anledning att fortsätta vidare i de hjulspår du dragit upp. Passion. Utan passion tappar du snart både motivation och inspiration. Varför då? Jo, livet dundrar in! Sommaren är här! 

Passionen håller dig på banan igen efter en tillfällig utsvävning(för det måste du få ha ibland). Med en passionerad inställning är du snäll mot dig själv och din kropp, du är förlåtande, du är inte dömande. Du brinner för att du ska må bra, för att du ska trivas och för att du ska kunna vara ditt bästa jag. 

Så nu är sommaren här med grillning, frukt, jordgubbar, sommarsallader och citronvatten i mängder...men också vin, glass, drickor, bullar, och godis i överflöd (utan undantag det värsta för vår kropp)...Hur klarar vi av dessa veckor av frosserier? Hur stävjar vi onödig viktuppgång och behåller hälsan? Hur håller vi dessa 3 ord levande när vi rider ut i semesteryran? Jo, motion, sömn, aktiviteter, skratt och andning samt undvika stress, frustration och...socker, så klart.

Det smyger sig in i allt tillverkat livsmedel, i drickor, alkoholhaltiga drycker och mycket mer som vi inhandlar för fest, middag, picknick, badplats mm. Tänk på vad du handlar och gör gärna "bra" fika du bjuder på när gäster kommer, eller som du tar med dig när du är bortbjuden. Rostade nötter, hemmagjord rawfoodfika, glass, smoothie, fröknäcke mm.

Tips för att inte falla i sockerfällan;
 
- Gör en plan för dagen som känns som en extra utmaning, utflykt, grillpartyn mm. Vi är oftast överladdade på att motstå när själva dagen är, men dagen efter har all energi runnit ut och sockersuget kommer som ett brev på posten. Ha även en plan för dagen efter. Många av oss faller inte under själva dagen, utan just dagen efter.
 
- Skriv handlingslista, håll dig till den. Du får inte handla en enda sak utanför listan.
 
- Ha basvaror hemma som ägg, kokosfett, dadlar, frön, kött, fisk...allt för att slippa panikmatlagning med mindre bra matvaror(skräpmat).
 
- Var ej hungrig, trött, sugen när du ska handla. Då är mataffärer bannade.
 
- Det bjuds mycket gratismat under sommaren i butiker. Säg NEJ TACK, och du behöver inte förklara. Ofta överförklarar vi i mängder varför vi inte vill ha socker. Det behövs inte. Tacka bara nej.
 
- Fokusera inte på mat och dryck utan på allt det andra under semestern; Promenaderna, gemenskapen, dofterna, äventyren, frukt och bär, kanske sommarprojektet eller sommarboken...
 
- Kom till festligheterna mätt. Då vet du att du inte behöver panikslänga ihop en tallrik och riskerar därmed inte att falla dit.
 
- Välj butiker som innehåller mindre skit. De butikerna man knappt kan komma fram pga alla pallar godis och chips, bannas i högsta möjliga mån.
 
- Be din partner att baka när du inte är hemma, helst inte alls. Dofter triggar oerhört.
 
Så, i sommar låter vi kroppen få bestämma. På ett ödmjukt och passionerat sätt lyssnar vi på vad kroppen vill säga. Redan nu vet vi hur vi ska hantera allt som kommer in och "stör", vi vet hur vi ska parera, vilka val vi ska ta och hur vi ska komma fram till målet trots att semestern dundrar på i 190km/tim, rakt mot oss. 

Nu gäller det att hoppa åt sidan och landa i diket med livet i behåll! Vi vill ju alla må bra och vara våra bästa jag och alla motiven som hänger på kylskåpet eller anslagstavlan, dom finns ju där av en anledning...eller hur?
 
Ha en fortsatt härlig semester!<3