
Har inspirerats till max nu!😃👍🏻 Att antiinflammatorisk kost kan påverka till god hälsa, det visste jag redan... men, att jag har en en så stor möjlighet att själv påverka med maten, drycken, hur mycket och när jag äter, samt hur jag tänker, rör
mig och lever, det hade jag inte en susning om.
En ny dörr har öppnat sig och det är bara att kliva rakt in, in i en ny tillvaro med massa nya insikter, möjligheter, ideér och utmaningar.
Alltså, dags för att fokusera mer på att;
-Fermentera mera/För ökat antal goda bakterier i tarmen
-Rensa i röran/Minimera socker, gluten, mejeriprodukter, processade matvaror etc.
-Sanera allt kemiskt/Avstå från alla läkemedel och kemiska preparat som inte är absolut nödvändiga, både för utvärtes och invärtes bruk.
-Prioritera vegetabilisk föda/Frukt, grönsaker, bär, vitaminer och mineraler, tillsammans med antiinflammatoriska kryddor och örter i mängder!
-Daglig fasta/Att inte äta mellan 20,00 och 12,00
Lägger upp lite spännande recept som jag tar med mig från boken;

Mixar fruktjuice med gurkmeja, cayennepeppar, ceylonkanel, spiskummin, kryddnejlikapulver, äppelcidervinäger, citronjuice.

Mixar blandade rotfrukter(rå potatis, morötter, rödbetor, selleri, avokado mm) Ta allt du tycker om samt blasten. Mixa även goda frukter med skal och kärnhus. Addera sedan ingefära, lime, citron, psyllium husk, gurkmeja, spirulina
och kokosolja.

Stigs Birchermüsli;
2 dl havregryn
2 msk psylliumfröskal(blötlägg 24tim)
2 msksusmak
1/2 dl durra
2 msk chiafrön
1 rivet äpple
Ceylonkanel
3-4 dl vatten

Stigs Fänkålssallad;
1/2 fänkål
1/2 ask ruccola
1/2 granatäpple
5 valnötter

Stigs Grape-och räksallad;
Räkor
1 tsk honung
2 msk fisksås
4 chilifrukter(urkärnade o hackade)
4 grapefrukt(skal och hinnfria bitar)
1 msk limesaft
3-4 salladslökar i tunna skivor
Garnera med färsk gräslök och andra färska kryddor.
Vi kan inte börja februari på ett bättre sätt. Det är för oss, bara att inspireras till att ta hälsan i våra egna händer, göra våra egna val och skapa den tillvaro vi vill ha, härligt va!?😘
Lycka till!❤️