Förändringarnas tid!

Publicerat i:
Livet går sin gilla gång... sova, arbeta, umgås med familj och vänner, äta, sova... 

Varje vår får jag lite nya ideér. Förra våren hittade jag en Hälsocoachutbildning på Hola Folkhögskola, den ville jag ta till mig. Här ska det ske förändringar minsann! 
 
Kursen, har gett mig mycket mer än jag kunde ana...
 
En större insikt hur jag fungerar, vad jag trivs med och hur jag vill ha det. Jag har fått en större kontakt med mina känslor...Varför och när tröstäter jag? Varför och när känner jag mig nere? Varför och när känns allt toppen? Varför och när är jag kreativ? Varför och när har jag ingen kraft alls?
 
Förr var jag "slav" under mina känslor, kom in i perioder som kändes nattsvarta. För mig fanns det aldrig några reflektioner över varför. Att jag kunde äta på Mc Donalds kl. 23.00 varje kväll i 2 veckors tid, påverkade inte mitt humör nämnvärt? Eller...!? Att jag jobbade dygnet runt under månader i sträck med sömn, i genomsnitt, på 4 timmar per natt, påverkade inte min kreativitet och glädje nämnvärt. Eller...!? Att jag slutade att träna regelbundet bara för att jag inte hade tid, påverkade inte min ork nämnvärt? Eller...!?
 
Jag stannade aldrig upp. Vågade inte reflektera. Kände nog innerst inne, att detta var osunt, både för kropp och själ, men valde att inte ta itu med det.
 
Annat är det idag. 
 
Under kursens gång har jag hittat verktygen till att göra den förändring som behövs samt förstått hur mycket jag själv kan påverka min situation, bara jag tar ett första steg. Ett första steg som följs av fler...
 
Hur är det med dig? Känner du igen något av det jag skriver? Skulle du vilja göra någon förändring, eller bara stanna upp och reflektera?
 
Min idé för denna våren är att finnas där för dig om du vill börja påverka din situation. Vad tror du? Kan det vara något?
 
Det kan vara att må bättre genom att äta medvetet. Kanske gå ner några kilon. Röra på dig mer. Känna dig piggare.
 
Vet att det ibland är svårt med motivationen...kan tala av egen erfarenhet. För mig har skolan varit den peppande motorn, då jag kan se resultat och hela tiden dokumenterar vad som händer, både känslomässigt och fyiskt. Dokumentationerna följer mig hela skolåret och det blir spännande att läsa om min hälsoresa när jag tagit examen i maj.
 
Jag vill peppa dig och vara den motorn som du behöver för att hålla motivationen igång samt hjälpa till med dokumentationen över din förändringsresa och detta är givetvis något som stannar mellan oss. Att få följa med den resa som du väljer att påbörja, är hur häftigt som helst.
 
Alla resor är olika beroende på vem som gör den. Hör av dig och jag hjälper dig att skräddarsy DIN resa.
Och det är DU som sitter vid ratten:)

 
 
Visa fler inlägg