Detta paket fick jag tillskickat mig och i måndags började jag...kompletterade på eget bevåg med lite bra omega-3...:) Varför då denna pina...? Nja, de första dagarna är jobbiga p ga att man bryter vardagens matupplägg. Man bryter invanda matrutiner, samt kroppens förväntningar över det regelbundna matintag som alltid fungerat på samma sätt. Inte konstigt att det blir en liten kroppslig "revolution"...den förstår ju inte alls vad som händer nu. 

Så de första 3 dagarna kommer huvudvärken, socker- och kaffeabstinens, yrsel och frossa. Ett litet bevis på att kroppen reagerar och det känns bra. 

Nu har jag plötsligt ett litet större grepp över mitt ätbeteende och kan analysera varför jag egentligen stoppar något i munnen, mat som dryck.

(null)


Nedtrappningen består av mycket vatten, te och grönsakssmoothie. För mig var det oxå lite fröbröd med Bregott(för att få magen att jobba mer). 
Entusiastisk och förväntansfull men också lite nervös över hur kroppen kommer att reagera. 

(null)

(null)

Den 4:e dagen känner jag att den största abstinensen av kaffet har klingat ut, men jag känner mig tröttare än vanligt. Nu har även hungern klingat ut, känner mig även lite låg och lägger mig tidigt. 
Igår under dag 5 känner jag mig lite yr(kanske för att jag glömde dricka enligt schemat). På kvällen då det äntligen var fredagkväll blev det en riktig fest!; Jag blandade 2dl av fruktjuicen i fastepaketet tillsammans med hallon, ingefära samt egengjord vattenkefir... 

Magiskt, att få se fram emot lite extra gott men ändå inom fasteramarna.

(null)

Det är inte alltid det som står framme på bordet som är det godaste, typ ostkrokar som resten av familjen äter. Jag vet ju ändå vad som gör mest gott för min kropp, vad som gör mig mest glad och pigg...Givetvis att genomgå fastan, så då kör jag som planerat:)

Även om jag igår kände mig trött i kroppen efter en lång arbetsdag endast med vätska, kände jag imorse att piggelinen i mig vaknade till. Yogan i morse var lite häftig när den utfördes på fastande mage. Energin blev lite starkare, lite djupare samt kroppen kändes otroligt behaglig. Inga sura uppstötningar när jag stod uppochner, inget magknorr utan kroppen kändes nöjd och medgörlig. 

Avslutade med en liten lyxfrukost med  inspiration av citron och ingefära.
(null)

Blandade även i lite av Bertils Häxblandning från Food Farmacy...
(null)

Superfood som är superbra till teet, i soppan mm... 

Idag blir en ny fastedag och jag förbereder 6:e dagens dryckintag på jobbet.
(null)

Kram, kram<3


Visa fler inlägg